Securom-aktivering

Om du är en GamersGate-veteran så har du troligen köpt något spel som använder sig utav SecuROM. Oavsett så är det mycket möjligt att dina vägar kommer att leda till några av våra klassiska spel i vår spelkatalog. Denna instruktion är till för hur du aktiverar dessa spel.

1) Logga in på ditt GamersGate-konto och gå till "Mina Spel". Ladda ner spelet genom GamersGate Launcher och installera det på din dator.

2) Så nu har du installerat spelet. Starta spelet genom att dubbelklicka på spelets exe-fil i mappen eller på genvägsikonen på skrivbordet.

3) När du startar spelet borde detta fönster visas. Klicka på "Next".

Securom-aktivering 1

4) I nästa fönster anger du din aktiveringskod och klickar på "Activate". Lämpligtvis kopierar du koden och klistrar in den i fältet för att minimera risken för skrivfel. Ett aktiverings-statusfält kommer att visas.

5) När spelet har aktiverats kommer "Start" -knappen inte att vara gråtonad längre och du kommer att kunna starta spelet.

Manuell aktivering

1) Om aktiveringen inte fungerar av någon anledning så kommer detta fönster att visas. Panikera ej, klicka på "Activate manually" knappen. Detta leder dej till offline-aktiveringsläget.

Securom-aktivering 2

2) I nästföljande fönster kommer du att se en begäran för upplåsningskod. Detta är INTE för aktiveringskoden så ange inte den.

3) För att erhålla din upplåsningskod, besök Securoms Supportsida.

4) Ange spelets serienyckel (kod) och din upplåsningskod i de angivna fälten. Ange säkerhetskoden som visas på bilden nedan och klicka på "Generera upplåsningskod".

5) Kopiera upplåsningskoden och ange den i dialogrutan för manuell aktivering för att aktivera spelet.

Viktigt: Spel som använder SecuROM-kopieringsskyddsprogramvara kan bara aktiveras på en enda enhet. Emellertid kan utgivaren öka antalet tillåtna aktiveringar, kontakta då utgivarens support. Tänk på att aktiveringsprocessen kan blockeras av säkerhetsprogramvara. Se till att inaktivera ditt antivirusprogram/brandvägg under den tid aktiveringsprocessen tar. Glöm sen inte att sätta på den igen när aktiveringen är klar.