Spelet funkar ej!

Drabbas ej av panik. Det betyder inte nödvändigtvis att spelet är trasigt eller felaktigt i sig - det kan finnas massor av andra skäl, varav några kan du hitta i vår FAQ. Så se till att läsa där noggrant. Om du inte hittar svaret tveka inte att kontakta oss med det här formuläret.

Det finns några generella riktlinjer att följa för att säkerhetsställa att ditt spel blivit korrekt installerat:

- Uppgradera dina drivrutiner för video till senaste version — åtminstone till DirectX 9c. Många spel behöver faktiskt 9c för att fungera. Köra version 10 eller 11 är inte alltid en bra idé dock. DirectX finner du på www.microsoft.com.
- Appropå Vista, ifall du använder dej av det eller kör XP, är det bra att inneha de administrativa rättigheterna för ditt konto.
- Du kan också försöka använda kompatibilitetsläget när du kör spel på Vista: högerklicka på spelikonen, välj fliken Egenskaper och det kommer att finnas en flik "Kompatibilitet" med olika inställningar. Att lista ut vilken typ av kompatibilitetsläge du vill köra kan vara lite trixigt men det är förvånansvärt effektivt väl löst.
- Ibland är det en bra idé att tillfälligt sätta ned eller stänga av säkerhetsskyddet och se om det förändrar situationen. Den kan nämligen blockera körningen, filerna eller blockera åtkomst till / från dem. Kom ihåg att ingen av våra nedladdningar kan innehålla virus.
- Om du har problem med ett spel försök att ladda ner det en gång till, men inte till rotmappen - prova istället en systemmapp som Desktop eller C:/Program Files.
- Om du fortfarande inte lyckas lösa detta se om du kan försöka ladda ner och installera på en annan dator och kontrollera sedan om det är ett spelrelaterat poblem eller ett datorrelaterat.
Men troligen är det lättast att du kontaktar oss via detta formulär.